Nek-, schouder- en armklachten (NSA)

Naar overzicht

Nek-, schouder- en armklachten (NSA)

De fysiotherapeuten binnen de praktijk Holtenbroek zijn gespecialiseerd in de behandeling van nek -schouder en armklachten volgens de 'NSA methode'. De fysiotherapeuten zijn dan ook als zodanig geregistreerd in het NSA register en in het register van het SNGZ (SchouderNetwerkGrootZwolle www.sngz.nl)

Het NSA is een onderwijscentrum voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten te Groningen. Grondlegger van dit centrum is Dhr J.D Stenvers: www.nsastenvers.nl.
Aan de hand van jarenlang onderzoek op verschillende terreinen op het gebied van de nek -schouder en armklachten heeft het NSA een onderzoeksmethode en behandelmethode ontwikkeld. Het onderzoek is gebeurd in samenwerking met o.a. het Academisch Ziekenhuis te Groningen, T.U te Delft en de Technische Universiteit Twente.

De basis van de NSA behandelmethode ligt in het herstellen van de normale beweeglijkheid van met name de schouder, schouderblad en nek. Vaak is een disfunctioneren of een slecht houdings- en/of bewegingspatroon de basis van allerlei gewrichts- of spierklachten in dit gebied.

Wanneer?

In het algemeen geldt dat een heleboel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) in het nek -schouder en armgebied behandeld kunnen worden volgens NSA methode.

De meest voorkomende klachten die op deze manier behandeld kunnen worden zijn:


Verwijzing en vergoeding

Fysiotherapie voor de nek-schouder en arm wordt vergoed volgens de zelfde regels als de reguliere fysiotherapie.

Specialisten

Menu